Cold Brew

Zdá se, jakoby v poslední době nikdo nemluvil o ničem jiném než o Cold brew. Fenomén přípravy je všude, od malých kaváren až po nadnárodní řetězce. A podobně jako Flat white, tento relativně nový formát nápoje zde zůstane. 

Princip je velmi jednoduchý. Od klasické ledové kávy se liší tím, že káva vůbec neprojde horkou vodou. Protože teplo ve vodě napomáhá extrakci, musíte to kompenzovat i dramatickým prodloužením doby louhování!

Princip přípravy stojí na pomalém louhování namleté kávy ve studené vodě. Díky tomu, že kávu neprolijete horkou vodou, získáte jinou chuť. S výrazně nižší kyselostí a vyšší sladkostí. Je to jeden z nejvíc trendy kávových nápojů poslední doby.

 
Do libovolné skleněné konvičky dejte 100g namleté kávy a zalijte 1l studené vody (ideálně filtrované). Přikryjte a nechte v lednici 16-24 hodin. Poté přefiltrujte přes papírový filtr a podávejte. V letním období je to dokonale osvěžující kávový nápoj. Do práce jako stvořený.



Káva Panama Boquete

Oblast Boquete dodává jedny z nejlepších panamských káv. Ovocitější, středně plné tělo s jedinečně kořeněným charakterem. V chuti najdete tóny karamelu a citrusových plodů.


  • Káva Panama SHB Boquete Garrido Estate
  • 100% arabica, Typica (Je původní odrůdou, která byla objevena v deštném pralese Kaffa v Etiopii. Má vynikající kvalitu se sladkokyselou dochutí.)
  • Region - Boquete
  • Panama, Střední Amerika
  • Farma - Cafe Garrido
  • 1650 m.n.m.
  • Promytá metoda

S registrací získáte nejen slevy na nákup kávy a příslušenství až 40%ale také info o novinkách a trendech.