Espresso sušenky
17.03.2020

Ingredience (12 sušenek)
Příprava 15 minut, pečení 10 minut
- 1 vejce
- 2 lžíce medu
- 1 šálek polohrubé mouky
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 1/2 šálku kakaového prášku
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 šálku třtinového cukru
- 1 lžička vanilky nebo vanilkového extraktu
- 100 g másla
- 2 x 25ml ristretto
- 100 g hořké čokolády 50-60% - na kousky
Postup:
V míse promíchejte suché ingredience. Zvlášť utřete máslo s cukrem a zapracujte vejce a studené espresso. Přidejte k suché směsi, přidejte čokoládu nalámanou na kousky a vypracujte těsto.
Troubu předehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečicím papírem. Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu tvořte hrudky a rozmístěte je trošku dál od sebe.
Pečte 10 minut a nechte na mřížce vychladnout, pak je teprve sundávejte, jsou hodně křehké. Uvnitř musí být vláčné. Když to přeženete s délkou pečení, budou sušenky suché, v opačném případě z trouby vyndáte syrovou hmotu.