Espresso sušenky

Ingredience (12 sušenek)

Příprava 15 minut, pečení 10 minut

  • 1 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 šálek polohrubé mouky
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/2 šálku kakaového prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1 lžička vanilky nebo vanilkového extraktu
  • 100 g másla
  • 2 x 25ml ristretto
  • 100 g hořké čokolády 50-60% - na kousky


Postup:

V míse promíchejte suché ingredience. Zvlášť utřete máslo s cukrem a zapracujte vejce a studené espresso. Přidejte k suché směsi, přidejte čokoládu nalámanou na kousky a vypracujte těsto.

Troubu předehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečicím papírem. Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu tvořte hrudky a rozmístěte je trošku dál od sebe.

Pečte 10 minut a nechte na mřížce vychladnout, pak je teprve sundávejte, jsou hodně křehké. Uvnitř musí být vláčné. Když to přeženete s délkou pečení, budou sušenky suché, v opačném případě z trouby vyndáte syrovou hmotu.