Kávové brownies s moka krémem

25.02.2021

Čas přípravy: 15 minut 

Čas na pečení: 35 minut 

Počet porcí: 16 brownies


Brownies, ingredience


  • 3 vejce, velká 
  • 90 g polohrubé mouky
  • 150 g hnědého cukru
  • 50 g cukru krupice
  • 230 g čokolády 40-50%
  • 110 g másla
  • 1/4 lžičky soli
  • 2x ristretto (2x 25ml)



Moka krém, ingredience

  • 50 g čokolády 50-60%
  • 60 g másla
  • 1x ristretto (25ml)
  • 25 ml smetany
  • 60 g moučkového cukru



Postup přípravy Brownies

  1. Předehřejte troubu na 170°C. Plech vyložte papírem na pečení a nastříkejte olejem ve spreji.
  2. Ve středním kastrolu na středním ohni rozpusťte máslo (110 g) a nasekanou čokoládu (230 g). Smíchejte a nechte vychladnout.
  3. Do vychlazené čokoládové směsi přidejte cukr (50 g + 150 g) a míchejte, dokud se vše nespojí.
  4. Po jednom přidávejte vejce a vždy směs vymíchejte do hladka.
  5. Vmíchejte kávu.
  6. Přidejte mouku a sůl a jemně promíchejte, dokud se úplně nespojí.
  7. Nalijte těsto na plech a pečte po dobu 30-35 minut.
  8. Nechte brownies úplně vychladnout, než budete nanášet krém.


Postup přípravy Moka krému

  1. V malé pánvi na středním ohni rozpusťte čokoládu na vaření a máslo. Nechte 15 minut vychladnout.
  2. Smíchejte čokoládovou směs s kávou a smetanou.
  3. Opatrně přidávejte moučkový cukr.
  4. Poté na střední rychlost rozmíchejte mixérem směs do hladka, dokud se úplně nespojí.


Ozdobte brownies krémem a nechte vychladit. Krém můžete namazat doprostřed rozkrojeného koláče nebo zvolte jednodušší variantu a krémem ozdobte koláč jen na vrchu. 

Přejeme dobrou chuť ❤️



×

Pokud se tu objeví nový článek, dáme vám vědět na email

Chci být v obraze