Kostarika

20.02.2021

Je již dlouho známá kvalitou své kávy. V poslední době, země kvalitu ještě zvyšuje, protože jednotliví zemědělci přecházejí k vlastnímu, soukromému pěstování a zpracování kávy. A zaměřují se také na speciální kávy.

Jeden z nejoblíbenějších způsobů zpracování, metoda honey, pochází právě z Kostariky. Je zde několik rychle se rozvíjejících regionů, přičemž oblast Tarrazú je proslulá vysoce hodnocenými kávami. 

Kostarická káva nabízí řadu chuťových profilů. Nejčastěji vidíme lehké, sladké a aromatické druhy s květinovými a ovocnými tóny s lehce oříškovým nádechem. 


Kostarika Hacienda Sonora Honey


Chuť, vzhled:

  • delikátní sladká chuť
  • sušené švestky, černé třešně
  • ovocné tóny
  • káva s velmi jemnou aciditou (kyselostí)

Typ kávy:

  • 100% arabica (odrůda Red Catuai)
  • Central Valley, Hacienda Sonora
  • Kostarika, střední Amerika
  • 1300 - 1600 m.n.m.
  • Metoda honey

Střední pražení

S registrací získáte nejen slevy na nákup kávy a příslušenství až 40%, ale také info o novinkách a trendech.



×

Pokud se tu objeví nový článek, dáme vám vědět na email

Chci být v obraze