Krémový espresso puding

Ingredience:

Příprava 20 minut, pečení 10 minut, odpočinek 2 hodiny

  • 500 ml smetany 35%
  • 3 x 40 ml espressa
  • 65 g cukru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 4 žloutky
  • 55 g mléčné čokolády, nasekané
  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 2 lžičky kakaového prášku


Příprava:

V misce smíchejte 375 ml smetany s kávou. Dejte stranou.

V hrnci rozšlehejte cukr, kukuřičný škrob a žloutky. Vmíchejte smetanovou směs. Opatrně za stálého míchání přiveďte k varu.

Stáhněte z plotny, přidejte čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda neroztaví a pudink nebude hladký. Nalijte do šesti šálků kávy. Zakryjte potravinářskou fólií a chlaďte 2 hodiny nebo přes noc.

Ušlehejte zbývajících 125 ml smetany s moučkovým cukrem. Šlehačkou ozdobte kávový puding. Udržujte v chladu. Těsně před podáváním poprašte kakaovým práškem.