Příprava kávy - Aeropress

Výsledné množství kávy: 220 ml 

Doba přípravy: 3,5 min

Co potřebujeme:

  • 15 g kávy (středně mleté nebo zrnkové, kterou umeleme nahrubo)
  • 250 ml vody (ideálně filtrované, o teplotě 92-95 °C)
  • Aeropress
  • Filtr pro Aeropress
  • Míchátko (nejlépe dřevěné)
  • Hrnek nebo konvičku


Lepšího výsledku dosáhneme, pokud budeme mít:


Postup:

  1. Promytý papírový filtr vložte do umělého sítka a zašroubujte.
  2. Položte Aeropress filtrem na šálek nebo konvičku a do plastové nádoby nasypte požadované množství namleté kávy.
  3. Zalijte horkou vodou a důkladně promíchejte.
  4. Vložte píst s gumovým koncem (před použitím lehce navlhčete) a kontrolovaným pohybem vytlačte celý obsah do šálku.
  5. Vychutnejte si kávu. Dobrou chuť. :-)