Příprava kávy - Drip

Výsledné množství kávy: 220 ml (V60-vel.01), 420 ml (V60-vel.02)

Doba přípravy: cca 4 min

Co potřebujeme:

  • KÁVU - 17 g  (V60-01) nebo 30g (V60-02) čerstvě upraženou (ideálně zrnkovou nebo hrubě mletou)
  • VODU - 250 ml (450ml) - ideálně filtrovanou, o teplotě 92-93 °C
  • DRIP V-60
  • FILTR pro V60
  • HRNEK nebo karafu


Nepovinné, ale lepšího výsledku dosáhneme, pokud budeme mít:


Postup:

  1. Důkladně propláchněte papírový filtr! Po vložení filtru do V-60 a po umístění na šálek, prolijte filtr trochou horké vody. Vodé poté ze šálku vylijte. 
  2. Do filtru nasypte připravené množství kávy a zalijte malou částí horké vody (cca 40ml) a vyčkejte 30 sekund.
  3. Zalijte zbytkem horké vody a nechte profiltrovat.
  4. Vychutnejte si kávu. Dobrou chuť.