Vanilkové Latte

Co může být klasičtější než vanilkové latte? Bez ohledu na roční období, počasí nebo náladu. Tento nápoj zůstává jednou z nejoblíbenějších možností v kavárnách.


  • dvojité espresso (60ml)
  • 250 ml mléka
  • 0,04 ml vanilkového sirupu (dejte více, pokud máte radější sladší)


  1. Mléko napěňte v nerezové konvičce - pákové i automatické stroje na espresso mívají vlastní manuální nebo automatickou trysku. Nebo můžete zvolit samostatný napěňovač mléka.
  2. Na dno vysoké sklenice nalijte vanilkový sirup
  3. Napěněné mléko krouživými pohyby promíchejte v konvičce a poté nalijte do sklenice, spíše svižněji. Mléko a sirup se krásně promíchá.
  4. Nechte chvilku odstát, cca 1 minutu. Mezitím si v klidu připravte dvojité espresso do malé nerezové konvičky.
  5. Připravené espresso nalijte pomalu do mléka. 
Vhodná mléka na přípravu kvalitní pěny
Vhodná mléka na přípravu kvalitní pěny