Jakmile jsou kávové plody sklizeny, je potřeba zelené boby oddělit od třešňové dužiny. Proces, kterým se dužina odstraní, výrazně ovlivňuje výslednou chuť kávy. Mezi nejvíce běžné patří následující metody.
Zrnkový svět II.
29.04.2020
TOP 10 zemí v oblasti pěstování výběrové kávy (Jižní Amerika, Afrika, Oceánie).
Zrnkový svět I.
29.04.2020
TOP 9 zemí v oblasti pěstování výběrové kávy ve Střední a Severní Americe .
Které pražení je lepší, tmavé nebo světlé?
01.04.2020
Někteří kafaři si myslí, že tmavě upražené kávy obsahují více kofeinu než středně nebo světle pražené. Pravda je však taková, že obsah kofeinu zůstává během každé fáze pražení téměř stejný. Rozdíl ve stupni pražení je v chuti, nikoliv v množství kofeinu.
Doba už dávno není jen o "presu s mlékem". Zajímá nás původ, pěstování, sklizeň. Pražírny, obchodníci i kavárny mění způsoby prezentace a přípravy kávy. Objevují se nesčetná množství metod k její přípravě a tedy i mletí a pražení.
Mléko, věčný problém cappuccina
18.03.2020
Je čas zbavit se špatného mléka!
Hořkost v kávě. Je špatná?
17.03.2020